„Dywersyfikacja działalności Hotelu Residence w Rewalu w woj. Zachodniopomorskim
Hotel Residence (Żaneta Kamińska) realizuje projekt pod nazwą „Dywersyfikacja działalności Hotelu Residence w Rewalu w woj. Zachodniopomorskim poprzez wprowadzenie do oferty nowych usług gastronomicznych” w ramach Krajowego Planu Odbudowy, Inwestycje w dywersyfikację działalności sektora HoReCa Kwota projektu ogółem: 751078.87 Kwota wydatków kwalifikowanych: 600000.00 Kwota wsparcia: 539999.99 Przedsięwzięcie polega na rozszerzeniu działalności w Hotelu Residence w Rewalu w województwie zachodniopomorskim o dodatkowe, obecnie nie świadczone usługi cateringowe, tj. przygotowywanie i dostarczanie żywności świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, na określone uroczystości oraz przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych – na wynos i na dowóz. W tym celu Wnioskodawca zamierza zdywersyfikować ofertę restauracyjną o nowe, dotychczas nie serwowane dania – pizzę, hamburgery i proste dania kuchni włoskiej. Działania realizowane w ramach projektu: 1. Zakup wyposażenia i sprzętu gastronomicznego niezbędnego do świadczenia usług cateringowych u klienta; 2. Wyposażenie kuchni w ciąg gastronomiczny do robienia pizzy i innych dań na wynos 3. Montaż paneli fotowoltaicznych o łącznej mocy 40 kW. 4. Wdrożenie systemu informatycznego 5. Szkolenie – szkolenie dla kucharza z wypieku prawdziwej włoskiej pizzy; 6. Doradztwo – usługa doradcza ze sposoby wdrożenia nowych usług. Celem przedsięwzięcia jest rozszerzenie oraz dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa o nowe usługi, które pozwolą w przyszłości zwiększyć odporność przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe Efektem realizacji będzie wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa oraz wzrost przychodów z dodatkowych usług.
